Kokvätska — Synonymer, betydelse och användning
Vi hittade 5 synonymer till kokvätska. Se nedan vad kokvätska betyder och hur det används på svenska.
Kokvätska betyder i stort sett samma sak som buljong. Se fler synonymer nedan.
Synonymer till kokvätska
Vad betyder kokvätska?
Kokvätska är den vätska som blir kvar efter att man har kokat något, vanligtvis grönsaker, kött eller fisk. Vätskan innehåller ofta smak och näringsämnen som har släppts ut från det kokta livsmedlet.
Hur används ordet kokvätska?
- Kokvätskan från potatisen var full av smak och användes för att göra ett krämigt potatismos.
- Spara kokvätskan från grönsakerna och använd den som bas för en näringsrik soppa.
- Kocken använde kycklingbuljongen, kokvätskan från kycklingen, för att koka risotton.
Exemplen kommer från svensk dagspress.
Kokvätska förekomst i korsord
Låg Medium Hög
kokvätska förekommer sällan i korsord.